Maturanti, sretno!

0 Comments

Dragi maturanti,

godine vašeg osnovnoškolskog obrazovanja su brzo prošle i sada se nalazite na novoj životnoj prekretnici. Mnoge životne puteve ćete sami birati i sasvim sigurno ćete ih savladati uz pomoć znanja i vještina koje su u vas ugradili vaši učitelji i nastavnici.
Tih puteva će biti mnogo… Voljeli bi da odaberete one koji se nalaze u našoj lijepoj DOMOVINI, da hrabro gradite svoju budućnost te da budete pozitivna snaga našeg društva.

Vjerujemo da će znanje koje ste stekli u našem i vašem “Skenderu” biti vodilja u daljem školovanju i budućnosti. Ne dozvolite da bilo šta naruši vašu slobodu, obrazovanje i odgoj koje ste njegovali svih ovih godina.

Bilo je uspona, ali i padova. I biće ih još mnogo, ali neka iza svakog pada bude pouka da je ljudski griješiti, da možete ispraviti greške te da nastavljate dalje. Neka vam vjetar u leđa uvijek bude:
“JA HOĆU, JA MOGU, JA MORAM”!

Budite ljubazni i velikodušni prema ljudima koji se nađu na vašem putu. Sanjajte svoje snove, vjerujte u njih, vjerujte u sebe bez obzira čime se budete bavili u životu.

Želimo vam zdravlje, uspjeh u svakom životnom polju i neka osmijeh ne silazi sa vaših lica.

Kolektiv OŠ ”Skender Kulenović”
2023/2024.